Manu - Luumusukan Apocalyptica

Manu (synt. 3/05) on hyvin sopeutuvainen, sosiaalinen ja avoin uros myös vieraita koiria ja ihmisiä kohtaan. Manun kanssa on helppo osallistua, matkustaa, harrastaa,.. mitä ja minne vain, kaikki käy, kunhan vain saa olla mukana. Tarvittaessa Manu kyllä jää kiltisti kotiinkin. Tuhoja ei ole tullut edes pentuaikana. Vastaanottoseremoniaan liittyy aina jokin tuominen, kuten mummollaan (emän emä, Besla). Manu on ilmeisesti perinyt mummonsa terveyden, koska on ainakin tähän ikään asti ollut täysin terve. Manulla on erityisen helppo ja hyvälaatuinen turkki. Pituutta kasvaessaan turkki menee sormenpaksuiselle, tiukalle ja hajuttomalle nyörille.  Ilmava naruturkki suojaa koiraa hyvin niin kuumalta kuin kylmältäkin. Uidessa narut kelluvat pinnalla ja muutaman ravistelun ja n. kilometrin kotimatkan jälkeen turkki on lähes kuiva. Turkki on edelleen ruskea.

Manun erityispiirre on käyttää ”lautasliinaa”. Hän hakee syömisien ja juomisien jälkeen oman pyyhkeensä, asettaa sen pitkäksi pötköksi lattialle, laittaa etujalat pyyhkeen päälle ja pyörittää kuonoaan etutassujen välissä pyyhkeen alla. Siisti mies! Tämäkin tapa on peritty mummolta, mutta toteutus on ihmisten mielestä hieman sivistyneempi kuin mummollaan.Manu käyttää myös tyynyä. Siirtyessään huoneesta toiseen, hän kuljettaa mukanaan omaa tyynyään ja asettuu makoilemaan pää tyynyllä.

Terveystutkimukset:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: Terveet, PRA-B
Kilpirauhanen: Terve (viimeksi tutkittu 4/14)
Diluutio kantaja

Näyttelytulokset:
C.I.B., Pohjoismaiden-, Fin-, Swe-, No-, Eest-, Lat MVA, Lt VETMVA, Ee VET MVA, LT VETVOITTAJA-14, EE VETVOITTAJA-1, Lv VMVA-15, Balt VMVA
Muuta:
Manu oli Kennelliiton virallinen Kaverikoira ja etsijäkoira 11 vuotaakse asti.

12v 3kk Manu lähti äkillisesti koirien taivaaseen. Syynä toisen kiveksen sisällä ollut oireeton paise (kasvain...tikku...punkki...??), joka puhkesi ja siitä sepsis.

 

Ria, Riksu - Perrofan Turcominia Adriana C.I.B 

Ria (synt. 9/10) on käytökseltään hillitty ja samaan aikaan huumorintajuinen kujeilija ja reipas ja sosiaalinen perroneiti. Uiminen on ylivertainen harrastus. Uintinopeus, hypyt veteen, nouto ja sukellustaito ovat tasolla, johon muut perheen koirat eivät kykene vaikka hyviä ovat hekin.

Terveystutkimukset:
Lonkat: D/C, nivelpinnat ehjät, teräväpiirteiset, mutta löysyyttä, joka ei kuitenkaan vaikuta koiran elämään.
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet, PRA-A
Kilpirauhanen: Terve (tutkittu yli 2 vuotiaana 11/-12)

Näyttelytulokset: FIN MVA, LT MVA, LT VOITTAJA -14, RU MVA, LV MVA

 

Jali - Funfun Chocolate Man

Jali "Manunpoika" 

Terveystutkimukset:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: PRA A
Kilpirauhanen: Terve

Näyttelytulokset:SA

 

Rosa- Perrofan Ticria Calliope

Terveystutkimukset:
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0
Silmät: Terveet
Kilpirauhanen: Terve

Näyttelytulokset: Fi MVA, 2x vara-cacib